Key Flag, waar  vindt je het en waarom?

Bij een groot aantal producten op Woutlander.nl vindt je een 'key flag symbol'. Maar wat houdt zo'n Key Flag nou exact in, en waarom is dit zo belangrijk? 

Een 'Key Flag Symbol' is een Fins symbool wat bedrijven mogen dragen op hun producten, diensten en website wanneer ze kunnen aantonen dat hetgeen dat nodig is om de producten te maken minstens voor 50% uit Finland komt. Tegenwoordig is het heel normaal om in China, Cambodja of Bangladesh te produceren. Daar worden dan ook vaak de grondstoffen voor de producten gehaald en de medewerkers werken niet altijd in goede omstandigheden.

Finse producten, onder correcte omstandigheden gemaakt

Het fijne aan deze Finse producten is dat je wéét dat er goede producten gemaakt worden. Goede producten, onder menselijke omstandigheden. Hier wordt streng op gecontroleerd en de arbeidsomstandigheden zijn dan ook absoluut méér dan goed. Van ieder product met een key-flag kun je er dus van op aan dat er niemand uitgebuit is, en je dus met een gerust hart een Savotta rugtas kunt kopen.

Daarnaast worden er ook duurzame grondstoffen gebruikt, waardoor je minder hoeft weg te gooien; een tas die niet slijt kun je immers blijven gebruiken. Dat komt mede door de hoge kwaliteitseisen. De 'Nationale inhoud' (ook wel Domestic Content genoemd) moet dus minstens 50% Fins zijn en hier wordt ook streng op gecontroleerd. Over het algemeen is dit zelfs 80% bij Key-Flag producten!

Geen kantoorruimtes elders; óók dit is gewoon in Finland

Je ziet het wel vaker; een bedrijf wat zichzelf graag presenteert als 'écht Nederlands' of 'écht Duits', maar ondertussen het hoofdkantoor in een iets zonniger oord heeft. Geef ze eens ongelijk; we zoeken allemaal natuurlijk graag de zon op! Maar wanneer je als bedrijf in Finland het Key Flag Symbool wilt krijgen zul je ook je (hoofd)kantoor in Finland moeten huisvesten. Zon, zee en strand moet dus bewaard worden voor de vakantie ;) 

Key Flag Symbol; dat krijg je dus niet zomaar!

Als bedrijf voor producten of diensten mag je dus niet zomaar dit symbool plaatsen. Mocht je willen weten hoe dit éxact zit dan kun je dat hier vinden. Ook kun je hier een lijst vinden van alle bedrijven die zich hebben mogen aansluiten en het Key Flag Symbol met trots mogen gebruiken; en dit natuurlijk ook doen! 

Key Flag producten bij Woutlander kopen

Omdat we natuurlijk dit initiatief volledig steunen, en omdat het ook nog eens ervoor zorgt dat je een echt goed product hebt met een goede garantie-service, hebben wij bij Woutlander een aantal merken die dit symbool mogen dragen. Zo kun je bij ons terecht voor Sasta en Savotta; beiden gerenommeerde key flag partners waarvan je degelijke, Finse kwaliteit mag verwachten. Voor als je échte scandinavische producten wilt!