1. Een goede outdoor rugtas kopen

  Een goede rugtas kopen

  Het kopen van een goede rugtas is best lastig. Zeker als je ziet dat er zó enorm veel rugtassen te koop zijn, met allemaal hun eigen pluspunten. Maar wat maakt een goede rugtas nou écht goed? En waarom is een goede rugtas zo belangrijk? Wij zochten het voor je uit!

  Een goede rugtas ontlast je rug

  Het maakt niet uit wáár je je rugtas voor gebruikt, maar een goede rugtas mag je niet in de weg zitten. Je zult dus op zoek moeten naar een rugtas die bij jouw lichaam past, en die ook passend is voor jouw doel! Wil je dagelijks een laptop, een aantal boeken en ook nog je eten en drinken veilig vervoeren? Dan is het wel zo prettig als de rugtas verschillende vakken heeft, zodat je laptop altijd goed beschermd is. Ben je echt een outdoor liefhebber en trek je het liefst ieder weekend de natuur in, dan heb je natuurlijk alweer een heel ander gebruik en dus een andere rugtas nodig. 

  Aanpassen op je lichaamsbouw

  Geen enkel lichaam is hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat je een rugtas koopt die je een beetje kunt aanpassen op je lichaam. Zo is het fijn als de rugtas verstelbaar is. De schouderbanden zijn in veel gevallen wel verstelbaar, maar de rugtas die je koopt moet dan wel comfortabel blijven. Er zijn ook steeds meer rugtassen die je ook rondom je middel kunt vastmaken en dus ook daar kunt verstellen. Ook dan is het belangrijk om goed te kijken naar je gebruiksdoel. Wil je deze rugtas ook op de fiets gebruiken? Hoe fijn zit de rugtas dan?

  We hoeven jullie natuurlijk niet uit te leggen dat er een verschil zit tussen het lichaam van een man, vrouw, of een kind! Ook daarom is het belangrijk om goed te kijken of de rugtas écht bij je lichaamsbouw past. Vrouwenrugtassen zijn helemaal hip, en echt niet allemaal tuttig en roze, maar wél ergonomisch verantwoord!

  Veel verschillende rugtassen bij Woutlander

  Gelukkig kun je bij ons veel verschillende rugtassen vinden. Van kleine dagrugtassen, tot aan de grote hiking en trekking rugtassen. Bij Woutlander kun je terecht voor Tatonka tassen, maar ook van het merk Savotta. Savotta heeft bijvoorbeeld een 'East Pack lookalike'. Een fijne, simpele rugtas maar wél voorzien van een Key Flag Symbol. Maar ook aan de jeugd is gedacht. Tatonka heeft een aantal hele leuke kinder rugtassen gemaakt waardoor je met het hele gezin naar buiten kunt. 

  Twijfel je of een rugtas goed past? Of weet je niet zeker of alles erin past wat je wilt? Kom dan gerust langs bij ons pas & pick up punt in Schiedam. Mocht je niet uit de buurt komen, dan mag je natuurlijk altijd de tas bestellen; wanneer de tas niet is wat je ervan verwacht kun je deze binnen 30 dagen retour sturen, zo makkelijk zijn we nou bij Woutlander.

  Een fijne rugtas voor jong, oud, man, vrouw of kind koop je bij Woutlander. Daarmee koop je niet alleen een rugtas, maar ook een stukje comfort en altijd een stukje advies. 

  Read more »
 2. Key Flag Outdoor Producten uit Finland

  Key Flag, waar  vindt je het en waarom?

  Bij een groot aantal producten op Woutlander.nl vindt je een 'key flag symbol'. Maar wat houdt zo'n Key Flag nou exact in, en waarom is dit zo belangrijk? 

  Een 'Key Flag Symbol' is een Fins symbool wat bedrijven mogen dragen op hun producten, diensten en website wanneer ze kunnen aantonen dat hetgeen dat nodig is om de producten te maken minstens voor 50% uit Finland komt. Tegenwoordig is het heel normaal om in China, Cambodja of Bangladesh te produceren. Daar worden dan ook vaak de grondstoffen voor de producten gehaald en de medewerkers werken niet altijd in goede omstandigheden.

  Finse producten, onder correcte omstandigheden gemaakt

  Het fijne aan deze Finse producten is dat je wéét dat er goede producten gemaakt worden. Goede producten, onder menselijke omstandigheden. Hier wordt streng op gecontroleerd en de arbeidsomstandigheden zijn dan ook absoluut méér dan goed. Van ieder product met een key-flag kun je er dus van op aan dat er niemand uitgebuit is, en je dus met een gerust hart een Savotta rugtas kunt kopen.

  Daarnaast worden er ook duurzame grondstoffen gebruikt, waardoor je minder hoeft weg te gooien; een tas die niet slijt kun je immers blijven gebruiken. Dat komt mede door de hoge kwaliteitseisen. De 'Nationale inhoud' (ook wel Domestic Content genoemd) moet dus minstens 50% Fins zijn en hier wordt ook streng op gecontroleerd. Over het algemeen is dit zelfs 80% bij Key-Flag producten!

  Geen kantoorruimtes elders; óók dit is gewoon in Finland

  Je ziet het wel vaker; een bedrijf wat zichzelf graag presenteert als 'écht Nederlands' of 'écht Duits', maar ondertussen het hoofdkantoor in een iets zonniger oord heeft. Geef ze eens ongelijk; we zoeken allemaal natuurlijk graag de zon op! Maar wanneer je als bedrijf in Finland het Key Flag Symbool wilt krijgen zul je ook je (hoofd)kantoor in Finland moeten huisvesten. Zon, zee en strand moet dus bewaard worden voor de vakantie ;) 

  Key Flag Symbol; dat krijg je dus niet zomaar!

  Als bedrijf voor producten of diensten mag je dus niet zomaar dit symbool plaatsen. Mocht je willen weten hoe dit éxact zit dan kun je dat hier vinden. Ook kun je hier een lijst vinden van alle bedrijven die zich hebben mogen aansluiten en het Key Flag Symbol met trots mogen gebruiken; en dit natuurlijk ook doen! 

  Key Flag producten bij Woutlander kopen

  Omdat we natuurlijk dit initiatief volledig steunen, en omdat het ook nog eens ervoor zorgt dat je een echt goed product hebt met een goede garantie-service, hebben wij bij Woutlander een aantal merken die dit symbool mogen dragen. Zo kun je bij ons terecht voor Sasta en Savotta; beiden gerenommeerde key flag partners waarvan je degelijke, Finse kwaliteit mag verwachten. Voor als je échte scandinavische producten wilt!

  Read more »